Prednosti mobile marketinga

Kakšne prednosti vam prinaša uporaba mobile marketinga?

Mobile marketing v primerjavi z drugimi oblikami marketinga ponuja mnogo prednosti in s tem odlično dopolnjuje vaše obstoječe marketinške aktivnosti. Predstavljamo samo nekatere prednosti uporabe mobile marketinga: 

PRIDOBITEV KAKOVOSTNE BAZE PODATKOV

V vaši bazi so vedno samo osebe, ki so dejansko zainteresirane v vaše izdelke oz. storitve. Poleg tega je telefonska številka mobilnega telefona veliko bolj zanesljiv podatek od elektronske pošte.

STROŠKOVNA UČINKOVITOST

Mobile marketing je veliko cenejši od tradicinalnih medijev. Poleg tega je cenejši tudi z vidika dosega uporabnika, saj so v skupnosti vedno prijavljeni le tisti, ki so zainteresirani za vašo ponudbo.

NAJVEČJI DOSEG CILJNEGA OBČINSTVA

Mobilne telefone danes uporablja že 95% Slovencev, zato lahko prek mobilnega telefona dosežete skoraj vsako potencialno stranko.

HITROST DOSEGA UPORABNIKOV

Praktično vsak uporabnik mobilnega telefona ima telefon vedno pri sebi. Komuniciranje prek mobilnih telefonov zato pomeni, da vaša sporočila uporabnike dosežejo v roku nekaj sekund.

NATANČNA MERLJIVOST

Uporaba mobile marketinga prek iMS NAVIGATORJA omogoča natančno merjenje odziva uporabnikov, ki prejmejo vaše sporočilo. Odzivnost je mogoče meriti tudi pri oglaševanju na televiziji in radiu. Če imate medijski načrt kdaj se vaši oglasi vrtijo, lahko natančno merite na kateri oglas so se uporabniki odzivali.

PERSONALIZACIJA SPOROČIL

Z zbiranjem podatkov o uporabnikih je moč vsaki telefonski številki v bazi dodati tudi vse podatke, na podlagi katerih lahko vsa poslana SMS sporočila personaliziramo.

ENOSTAVNA INTEGRACIJA V OBSTOJEČE MARKETINŠKE AKTIVNOSTI

Če oglašujete v časopisu, radiu, televiziji, plakatih ali mogoče samo na svojih prodajnih mestih, lahko mobile marketing enostavno vključite v to obstoječe oglaševanje.

IMPLEMENTACIJA iMS NAVIGATORJA V CRM APLIKACIJO

Ker je iMS NAVIGATOR odprt sistem, ga je mogoče povezati tudi z ostalimi sistemi. Zato lahko vse podatke, ki jih zberete s pomočjo mobilnega marketinga v iMS NAVIGATORJU implementirate tudi v vašo CRM aplikacijo.

MOBILE MARKETING JE OKOLJU PRIJAZEN

Mobile marketing ne zahteva tiskanja papirja, ne povzroča transportnih stroškov itd.